سیر سیاه برای معده 2023-12-13
13 خواص سیر سیاه طریقه مصرف و عوارض مجله دکتریاب
سیر سیاه را می توانید بدون اضافه کردن به هیچ مواد غذایی به تنهایی مصرف کنید، زیرا طعم و شدت تندی سیر سفید را ندارد و همچنین دهانتان بوی نامطبوعی نمی گیرد. داروهای کاهش دهنده فشار خون به اندازه سیر سیاه قوی نیستند سیر سیاه فشار خون بالا را بیشتر از سیر معمولی کاهش می دهد. در واقع، این دارو به اندازه بسیاری از داروهای کاهش دهنده فشار خون موثر است. به همین دلیل، توصیه میشود این افراد قبل از اضافه کردن سیر سیاه به رژیم غذایی خود با متخصص زنان مشورت کنند. هوموسیستئین (Homocysteine) نوعی آمینو اسید تولیدشده در بدن است که میتواند به دیواره رگهای خونی آسیب برساند و سلامت قلب و عروق را به خطر بیندازد. بر اساس این تحقیقات، سیر سیاه تا ۴.۵ برابر آنتیاکسیدانها و مواد ضد سرطانی بیشتری نسبت به سیر سفید را ارائه میدهد.
سیر سیاه قدرت عجیبی در کاهش چربیهای انباشته شده در کبد و جلوگیری از آسیبهای کبدی ناشی از تغذیه نادرست دارد. به علاوه، آنتیاکسیدانهای قوی در سیر سیاه موجب میشوند که این محصول طبیعی به یک درمان موثر برای آسیبهای کبدی ناشی از مصرف الکل تبدیل شود. علاوه بر این، مصرف سیر خام همراه با غذاهای سنگین ممکن است برای برخی افراد با کبد چرب مشکلات گوارشی ایجاد کند. زیادهروی در مصرف سیر به خاطر آنتی اکسیدان موجود در آن ممکن است باعث آسیب کبدی شود. مصرف سیر خام میتواند تعداد و اندازه فولیکولهای کیستیک در تخمدان تحت درمان با آندروژن را کم کند. از دیگر خواص سیر خام برای تخمدان میتوان به افزایش میزان باروری ناشی از ویژگی آنتی اکسیدانی سیر اشاره کرد.
به عنوان مثال، هموسیستئین یک گونه از انواع آمینو اسیدهایی است که توسط بدن ساخته میشود. این آمینو اسید میتواند باعث آسیب به دیواره رگها و در نتیجه تهدیدی جدی برای بخش کاردیوواسکولار قلب باشد. اگرچه نمیتوان از این ماده انتظار اثر جادویی در فرآیند کاهش وزن و لاغری داشت، ولی میتوان گفت که گنجاندن سیر سیاه در رژیم غذایی، آهسته و به تدریج، اثر مطلوب خود را خواهد گذاشت. هرچند تحقیقات زیادی درباره تأثیر سیر سیاه در دوران بارداری و شیردهی انجام نشده، اما توصیه میشود که زنان باردار و شیرده در مصرف این ماده زیادهروی نکنند. تحقیقات نشان میدهد که سیر سیاه احتمال ابتلا به سرطان معده را کاهش میدهد. در یک مطالعه دیگر هم مشاهده شد که عصاره سیر سیاه کهنه میتواند سلولهای سرطانی روده بزرگ را سرکوب کند.
التهاب مزمن یکی از عوامل اصلی بسیاری از بیماریهای جدی از جمله آرتریت، بیماریهای قلبی و حتی سرطان است. مصرف سیر سیاه میتواند به کاهش درد و تورم در افرادی که از بیماریهایی مانند آرتریت روماتوئید یا دردهای عضلانی و مفصلی رنج میبرند، کمک کند. همچنین، این ماده طبیعی میتواند میزان درد ناشی از ورزش یا فعالیت بدنی سنگین را کاهش داده و روند بهبود عضلات را تسریع کند. خواص سیر سیاه برای لاغری از آنجا آغاز می شود که به مبارزه با چربی های اضافه بدن پرداخته و موجب لاغری و کاهش وزن می گردد.
ترکیبات فعال موجود در سیر میتوانند به بهبود جریان خون کمک کنند و شواهد علمی نشان میدهند که مصرف آن ممکن است در کاهش فشار خون نقش داشته باشد. افزون بر این، خواص ضدالتهابی و آنتیباکتریایی سیر سیاه باعث کارآیی بهتر دستگاه گوارش میشود. همچنین، یافتههای علمی نشان میدهند که این ماده در تنظیم سطح قند خون و افزایش حساسیت به انسولین تأثیرگذار بوده و میتواند در مدیریت دیابت مفید باشد. به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از ایسنا، در این فرایند، سیر سفید را در دمای ۷۷-۶۰ درجه و به مدت ۹۰-۵۰ روز قرار می دهند.
سیر سیاه به طور کلی برای دستگاه گوارش مفید است، اما در برخی افراد که دستگاه گوارش حساسی دارند، ممکن است باعث نفخ، اسهال یا سوزش معده شود. از آنجاکه سیر دارای خواص ضدالتهابی، ضدباکتری و ضدقارچی است، میتواند به پیشگیری و درمان عفونتهای رحمی کمک کند. در ضمن به یاد داشته باشید که خوردن سیر به صورت ناشتا، میتواند برای گوارش بعضی زنان اذیتکننده باشد پس به صورت متعادل آن را مصرف کنید. حکیم بزرگ ابن سینا هم در آثار خود به خواص غذایی و درمانی سیر اشاره کردهاست. فواید سیر عمدتا به ترکیبات گیاهی موجود در سیر مربوط میشود، هرچند که این ماده غذایی حاوی ویتامین و مواد معدنی نیز هست.
دستور العمل خاصی برای مصرف سیر سیاه لازم نیست ولی بهتر است قبل از صبحانه سیر سیاه را میل کنید و برای اینکه از خواص سیر سیاه بهرمند شوید بهرت است مرتب آن را مصرف کنید. سیر حاوی آنتی اکسیدان است که ضد سرطان بوده و رادیکال آزاد در بدن که عامل سرطان هستند از بین می برد. طی تحقیقات خاصیت ضد سرطانی و از بین بردن رادیکال های آزاد در بدن در سیر سیاه ۴.۵ برابر بیشتر از سیر تازه است. به علاوه یک پژوهش روی سرطان معده که انجم شد روند حجم و تومور های سرطانی را کاهش می دهد. اگر معده شما حساس است (مثلا زخم معده یا ریفلاکس اسید دارید) باید از مصرف سیر خام پرهیز کنید. نکته مهم دیگر اینکه سیر میتواند با داروهای رقیقکننده خون تداخل داشتهباشد و خطر خونریزی را افزایش دهد.
این فرآورده طبیعی میتواند با کاهش فشار خون و بهبود جریان خون، خطر بیماریهای قلبی را که در دوران یائسگی افزایش مییابد، کاهش دهد. علاوه بر این، سیر سیاه به تنظیم قند خون و افزایش متابولیسم کمک کرده و مصرف آن میتواند در پیشگیری از دیابت نوع ۲ و کنترل سطح گلوکز مؤثر باشد. این ویژگیها نشان میدهند که سیر سیاه نه تنها در حفظ سلامت عمومی زنان مشارکت دارد، بلکه میتواند در ارتقای کیفیت زندگی در دورههای مختلف زندگی آنها نقش داشته باشد. در طب سنتی ایرانی، سیر به دلیل طبیعت گرم و خشک خود برای تقویت عملکرد گوارش، ارتقای سیستم ایمنی، کاهش التهاب و بهبود گردش خون توصیه شده است. متون کهن طب سنتی ایران از سیر به عنوان یک ماده مقوی و درمانی برای کاهش فشار خون، رفع گرفتگیهای عروقی و تقویت عملکرد کبد و معده یاد کردهاند.
این فرآیند نه تنها باعث کاهش ترکیبات گوگردی که عامل بوی تند سیر معمولی هستند میشود، بلکه میزان پلیفنولها و فلاونوئیدها را نیز افزایش میدهد. این ترکیبات برای مقابله با استرس اکسیداتیو، کاهش التهاب و تقویت سیستم ایمنی بدن بسیار مفید هستند. این سیر برای لاغری بسیار مفید است و چربیهای رسوب کرده در رگها و عروق بدن را از بین میبرد به همین دلیل خطر سکته قلبی را به شدت کاهش میدهد.
جهت بهره بردن از خواص و فواید سیر سیاه بهتر است هر روز یک حبه از سیر را استفاده کنید. دقت کنید مصرف این ماده باید به مدت یک ماه مستمر و پیوسته صورت گیرد و حتماً هر روز یک عدد از آن را مصرف کنید تا تأثیرات فوقالعاده آن را روی بدن خود ببینید. اگر دوست ندارید که آن را خالی بخورید بهتر است که با غذاهای دیگر بپزید و یا با آن سسهای خوش طعم درست کنید. برای اینکه بتوانید سیر سیاه تولید کنید، سیر خام یا معمولی را به مدت ۵۰ تا ۹۰ روز در دمای ۶۰ تا ۷۷ درجه قرار دهید. این همان فرآیند تخمیر است که باعث شیرین شدن مزه سیر میشود و به مرور رنگ آن را سیاه میکند. بهترین زمان برای خوردن سیر برای لاغری، صبحها با معده خالی است چرا که باعث تجزیه و هضم چربی انباشته شده بدن میشود.
روغن سیر سیاه معمولا از دانههای سیر سیاه استخراج میشود و به عنوان یک ماده تغذیهای و محصول طبیعی، برای مراقبت از موها مورد استفاده قرار میگیرد. روغن سیر سیاه حاوی مواد مغذی مهمی از جمله ویتامینها و مواد معدنی است که استفاده از آن به تغذیه و تقویت موها کمک کرده و باعث افزایش لطافت و قدرت موها میشود. ترکیبات موجود در این روغن با تقویت ساختار موها، به بهبود وضعیت موهای آسیب دیده و شکننده کمک میکند. با توجه به پژوهشها، تجمع یک ترکیب پروتئینی به نام «آمیلوئید بتا» باعث التهاب در مغز میشود و خطر ابتلا به بیماری آلزایمر را افزایش میدهد. یک مطالعه با آزمایش روی موشها نشان داده که سیر سیاه میتواند التهاب مغز ناشی از آمیلوئید بتا را کاهش دهد و حتی حافظهی کوتاهمدت را هم بهبود ببخشد. در مطالعهی دیگری هم دیده شده عصارهی سیر سیاه از ایجاد اختلال در حافظه پیشگیری میکند.
در برخی افراد، خوردن سیر خام باعث تحریک مجاری صفراوی و تولید صفرا شده که برای افرادی که سنگ صفرا دارند یا در گذشته مشکلات صفرا داشتند مضر است. برخی ترکیبات موجود در سیر سیاه مانند آلیسین تاثیر مثبتی روی متابولیسم بدن میگذارند. زمانی که سرعت متابولیسم بالاتر برود، بدن بهتر کالری میسوزاند و باعث لاغری و کنترل وزن میشود. موارد منع مصرف سیر سیاه باید قبل از استفاده افراطی آن مورد توجه قرار گیرد در غیر این صورت با عوارضی به همراه است.عوارض سیر سیاه مربوط به مصرف بی رویه یا خودسرانه این محصول هستند.
اگر میخواهید که چربیهای مضر خون شما کاهش پیدا کند و التهاب و درد مفاصل خود را بهبود ببخشید توصیه میشود از سیر سیاه استفاده کنید. سیر یکی از گیاهان بومی مناطق آسیای میانه و خاورمیانه است و به عنوان یک محصول غذایی و دارویی مهم شناخته میشود. از سیر، به دلیل مزه و خواص آن، به عنوان یک ماده طبیعی و داروی گیاهی در طول تاریخ استفاده میشده است. سیر سیاه یک فرآوردهی غذایی است که از سیر خام به دست میآید و همانگونه که از نامش پیداست، سیاهرنگ است و طعم ملایمتری هم دارد.
طبق پژوهشها، سیر سیاه میتواند میزان هوموسیستئین، کلسترول بد (لیپوپروتئین با چگالی کم یا LDL) و تریگلیسیریدها را در خون کاهش دهد و میزان کلسترول خوب یا HDL را افزایش دهد. خواص سیر سیاه تأثیرات مثبتی بر سلامت قلب و عروق دارد، تقریباً مشابه سیر تازه. این پلاکها با کاهش جریان خون و افزایش فشار خون، خطرات قلبی را بالا میبرند. افراد زیادی برای مشاهده خواص سیر سیاه آن را در صبح با معده خالی می خورند تا از خواص درمانی آن بهرمند شوند. شما می توانید صبح با معده خالی این سیر را رنده کنید و داخل اب حل کنید تا بتوانید از خواص خوب آن بهرمند شوید. سیر سیاه برای تقوسیت سیستم ایمنی بدن و تقویت عملکرد سلول های ایمنی بدن لازن است و شما می توانید با خوردن سیر سیاه با معده خالی به کاهش وزن و تصیفه خون و رفع ناراحتی معده کمک کنید.
۶- سیر سیاه را به جای سیر در غذاهای مختلفی مانند سوپ، سبزی پلو و میرزا قاسمی بریزید تا طعم شیرین تری را تجربه کنید. ۱- سیر سیاه را روی نان معمولی یا نان تست بمالید و آن را روی نان پخش کنید و روی آن تخم مرغ بگذارید و میل کنید. اگر با هدف لاغری و چربی سوزی میخورید بهترین زمان مصرف سیر صبحها و به شکل ناشتاست.
سیر سیاه با جلوگیری از اکسیداسیون LDL که یکی از عوامل اصلی تشکیل پلاکهای چربی در دیواره عروق است، خطر ابتلا به بیماریهای قلبی-عروقی را کاهش میدهد. پلاکهای چربی عامل تنگ شدن رگها و افزایش فشار خون هستند که در نهایت میتوانند منجر به حملات قلبی و سکته شوند. علاوه بر این، سیر سیاه دارای خواص ضدویروسی و ضدباکتریایی است که به پیشگیری از بیماریهای رایج مانند سرماخوردگی و آنفولانزا کمک میکند. این ویژگیها باعث میشود که سیر سیاه نه تنها در درمان بلکه در پیشگیری از بیماریها نیز موثر باشد و به عنوان یک سپر دفاعی طبیعی عمل کند.
سیر سیاه دکتر بیزبنابراین لازم است محققان تحقیقات بیشتری در مورد خواص سیر سیاه برای مبارزه با سرطان انجام دهند. در فرآیند تبدیل سیر خام به سیر سیاه، آلیسین به ترکیبات آنتیاکسیدانی مختلف مثل آلکالوئیدها و فلاونوئیدها تبدیل میشود. پس نمیتوان گفت که بهترین زمان مصرف سیر چه زمانی است؛ چراکه بستگی به واکنش بدن و میل شما دارد. اگر طعم سیر خام را دوست ندارید، میتوانید از سیر پخته یا سیر ترشی استفاده کنید. اگر شما مشکلات گوارشی دارید، بهتر است که مصرف سیر را به تدریج شروع کنید تا از عوارض احتمالی آن جلوگیری شود.
سیر سیاه به عنوان یک ماده غذایی طبیعی با خواص ضد آلرژیک و ضد التهابی میتواند در کنترل واکنشهای نادرست بدن مؤثر باشد. با اینکه سیر سیاه بسیار مفید است، اما اگر بیش از حد مصرف شود، مانند هر ماده غذایی دیگری، میتواند باعث عوارض جانبی شود. افرادی که فشار خون پایینی دارند، باید با احتیاط بیشتری سیر سیاه را مصرف کنند.
تحقیقات حیوانی نشان داده است که عصاره سیاه سیر میتواند به کاهش نشانگرهای آسیب کبد در موشهای مبتلا به آسیب کبدی یا بیماری کبد چرب کمک کند. سیر سیاه از نگاه مردم خاورمیانه، مادهای بسیار ارزشمند است که فارغ از تاثیری که در طعم غذاهای مختلف میگذارد، میتواند خواص درمانی نیز داشته باشد. جالب است بدانید که بسیاری از ساکنان خاورمیانه بر این باورند که سیر سیاه، از زمانهای بسیار قدیم، در درمان بسیاری از عفونتهای کشنده موثر بوده است.
اما سیر به ویژه برای زنان میتواند تعادل هورمونی یا ناراحتیهای پیش از قاعدگی را کمی بهبود ببخشد؛ چراکه خواص ضدالتهابی دارد. خواص ضد میکروبی سیر نیز هم به پیشگیری از عفونتها، از جمله عفونتهای دستگاه ادراری کمک میکند. سیر سیاه در مقایسه با سیر سفید آنتیاکسیدانهای فعال بسیار بیشتری دارد. استفاده منظم از این نوع سیر در رژیم غذایی میتواند به تقویت سیستم دفاعی بدن در برابر بیماریهای مزمن و استرس اکسیداتیو کمک کند.
برای بعضی افراد خوردن سیر ناشتا راحت و پرفایده است؛ برای بعضیها مصرف سیر خام در کنار غذا دلچسب است و بعضیها دوست دارند سیر خُرد شده را در غذا یا سس بریزند. سیر به علت خاصیت آنتیاکسیدانی و ضدالتهابی زیادش میتواند به ریکاوری بهتر پس از تمرین، کمک کند. همچنین به صورت غیرمستقیم باعثِ بهبود جریان خون و افزایش اکسیژنرسانی به ماهیچهها میشود که به صورت کلی باعث عملکرد بهتر ورزشکار خواهد شد. در این صورت می توانید سیر سیاه پودر شده را داخل کپسول خوراکی بریزید و مصرف کنید و یا پودر سیر سیاه را در دهان ریخته و با آب ببلعید.
در رشته تغذیه در مقطع فوق لیسانس تحصیل کردم و به دلیل علاقهای که به نوشتن دارم وارد حوزه تولید محتوا شدم. خوشحالم که با نوشتن مطالب بهروز و قابل فهم، ضمن آموختن چیزهای جدید به افزایش آگاهی جامعه درباره بیماریها و سبک زندگی سالم کمک میکنم. یک حبه سیر ۳ گرمی تقریباً هیچ کالری ندارد و اگر کل حبه را مصرف کنید، تنها ۴ کالری به مصرف روزانه شما اضافه میشود. مخلوط حاصل را می توانید روی تکه های گوشتی که می خواهید سرخ کنید بمالید.
همچنین سیر سیاه با افزایش حرارت بدن از سردی روابط جنسی نیز جلوگیری می نماید. چون در یک مطالعه حیوانی مشاهده شده است که این ماده غذایی خواص ضد چاقی دارد و میتواند تجمع چربی را در ناحیه شکم کاهش دهد. در یک مطالعه حیوانی دیگر، عصاره سیر سیاه به کاهش تریگلیسیرید و کلسترول تام در موشهایی که رژیم غذایی پرچرب داشتند، کمک کرد. بالا رفتن سطح تریگلیسیرید و کلسترول تام در خون معمولا نشاندهنده افزایش خطر ابتلا به بیماری قلبی است. پژوهشها در کره جنوبی نشان دادهاند که سیر سیاه توانمندی بالایی در حفاظت از کبد دارد.
طرز تهیه سیر سیاه یک روش طبیعی و کنترلشده است که طی آن سیر خام در معرض دما و رطوبت بالا قرار میگیرد. این فرآیند که معمولاً چند هفته تا چند ماه طول میکشد، بدون نیاز به هیچ افزودنی یا ماده شیمیایی انجام میشود. در این شرایط، ترکیبات درون سیر تحت واکنش میلارد قرار میگیرند؛ واکنشی که باعث تغییر رنگ سیر به سیاه، کاهش بوی تند و ایجاد بافتی نرم و ژلهای میشود. کلاژن یکی از مهمترین پروتئینهای ساختاری پوست است که باعث افزایش انعطافپذیری و کاهش چین و چروک میشود. مصرف منظم سیر سیاه یا استفاده از ماسکهای حاوی این ماده میتواند به روشنتر شدن پوست، کاهش لکههای تیره و افزایش شفافیت آن کمک کند. مصرف منظم سیر سیاه، چه به صورت مکمل یا افزودنی به غذا، میتواند به عنوان یک راهکار طبیعی و موثر در کاهش خطر ابتلا به سرطان و حمایت از سلامت کلی بدن عمل کند.
چون بعضی از تحقیقات نشان دادهاند که این ماده غذایی میتواند رسوب چربی را در کبد کاهش دهد. حتما در اطرافیان شما کسانی هستند که راه حل درمان بیماریهای مختلف را مصرف سیر میدانند و همیشه از خواص سیر تعریف میکنند. عطر و طعم تند و تیز سیر به خوشمزه شدن هر غذایی کمک میکند و حتی خوردن آن به صورت خام هم برای خیلیها خوشایند است. در این مطلب از فیتامین درباره خواص سیر و تاثیر آن روی عملکرد بدنسازان و ورزشکاران مفصل میگوییم. به گزارش ایمنا، سیر سیاه یک ماده بسیار مفید است که خاصیت درمانی دارد.
به علاوه بهتر است، بيماران حداقل 7 روز قبل از جراحي از پیش تعیین شده، مصرف گياه را متوقف نمايند. علاوه بر این، سیر سیاه به دلیل خاصیت ضدالتهابی خود، از التهاب مزمن که یکی از عوامل اصلی چاقی است، جلوگیری میکند. التهاب میتواند متابولیسم را کاهش داده و فرآیند سوزاندن چربی را مختل کند. با کاهش التهاب، بدن راحتتر میتواند چربیهای اضافی را بسوزاند و وزن خود را کاهش دهد. مطالعات نشان دادهاند که مصرف منظم سیر سیاه میتواند آنزیمهای کبدی مانند ALT و AST را که نشاندهنده سلامت کبد هستند، در سطح نرمال نگه دارد.
در این مطلب به نبایدهای سیر سیاه و عوارض ناشی از مصرف بی رویه آن پرداخته شده است. سیر سیاه به طور کلی مادهای مقوی و مفید است و همه میتوانند از آن در برنامهی غذایی خود استفاده کنند. با وجود این، اگر به سیر حساسیت دارید یا داروهای رقیقکننده مصرف میکنید باید از خوردن سیر سیاه خودداری کنید و دیدگاه یک متخصص را دربارهی این موضوع جویا شوید.
سیر سیاه چربی های مضر بدن را کاهش داده و چربی های خوب را در بدن افزایش خواهد داد. محققان به دنبال تحقیقی روی موش های آزمایشگاهی دریافتند که مصرف سیر سیاه باعث تنظیم جربی و کلسترول خون می گردد. در نتیجه سطح کلسترول و تری گلیسیرید خون کاهش یافته و موجبات لاغری و کاهش وزن در افرادی که سیر سیاه را در برنامه غذایی خود قرار داده اند؛ می گردد.
به همین دلیل، سیر سیاه سرشار از آنتیاکسیدان است و میتواند به محافظت از سلولهای بدن در برابر آسیبهای اکسیداتیو کمک کند. سیر سیاه یک فرآوردهی غذایی است که از تخمیر سیر خام در حرارت و رطوبت کنترلشده به دست میآید. برای تهیهی سیر سیاه، سیر خام را کموبیش ۵۰ تا ۹۰ روز در دمای تقریبی ۶۰ تا ۷۷ درجه نگهداری میکنند. پس از این مدت سیر حالت ژلهای پیدا میکند و مزه آن شیرین و رنگ آن هم سیاه میشود. سیر سیاه دارای خواص ضد میکروبی است که میتواند به مبارزه با باکتریها و قارچها کمک کند.
مصرف سیر سیاه موجب افزایش تولید اسیدهای چرب زنجیره کوتاه (SCFA) در روده میشود که به افزایش حرکات رودهای و جلوگیری از یبوست کمک میکند. مطالعات نشان دادهاند که مصرف منظم سیر سیاه میتواند خطر ابتلا به بیماریهای قلبی-عروقی را تا حد زیادی کاهش دهد. افرادی که در معرض فشار خون بالا، کلسترول بالا یا مشکلات قلبی هستند، میتوانند با گنجاندن سیر سیاه در رژیم غذایی خود از اثرات محافظتی آن بهرهمند شوند. سیستم ایمنی بدن را تقویت میکندآنتیاکسیدانهای موجود در سیر سیاه التهاب را کاهش میدهند و به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک میکنند.
تمامی محصولات در این پلتفرم با تضمین اصالت، قیمت مصوب و شرایط نگهداری استاندارد عرضه میشوند. علاوه بر این، مجله داروکده با ارائه مقالات علمی و بهروز، اطلاعات جامعی در مورد خواص و نحوه مصرف سیر سیاه در اختیار شما قرار میدهد. قیمت سیر سیاه با توجه به روش تولید، مدتزمان تخمیر و ترکیبات غنی آن، تعیین میگردد. تولید این محصول با استفاده از تکنولوژیهای پیشرفته و نظارت کیفی دقیق انجام میشود تا بالاترین سطح استانداردها را داشته باشد.
سیر سیاه میتواند به بهبود عملکرد کنترل قند خون کمک کند و به این ترتیب، میزان قند خون را تنظیم کند. این اثر ممکن است از طریق کاهش مقاومت به انسولین یا افزایش تولید انسولین اتفاق بیفتد. همچنین، سیر سیاه منبعی غنی از آنتیاکسیدانهاست که نقش مهمی در جلوگیری از دیابت و مسائل مرتبط با آن دارد.
خواص سیر شامل کاهش فشار خون، تقویت سیستم ایمنی، کاهش التهاب و خطر بیماریهای قلبی و عروقی، و بهبود عملکرد گوارش میشود. سیر، یکی از گیاهان دارویی بسیار قدیمی و با ارزش است که در سراسر جهان شناخته شده است. از نظر گوارشی، خواص سیر سیاه برای معده شامل کاهش تحریکات ناشی از ترکیبات گوگردی سیر خام است که باعث میشود مصرف آن برای افرادی که معده حساس دارند، آسانتر باشد.
این مادهی غذایی برای نخستین بار در کشور کره و برای مصارف دارویی به وجود آمد. جدا از مصارف آشپزی و دارویی، این ماده برای تولید نوشابههای انرژیزا و شکلات هم کاربرد دارد. همانطور که از سیر سفید در مواد غذایی خود استفاده می کنید، سیر سیاه هم یک افزودنی خوشمزه به رژیم غذایی می باشد. سیر سیاه طعم شیرین و قوام ژلاتینی دارد که می تواند با برخی غذاها سازگار باشد.
یکی از مکانیزمهای مهم سیر سیاه در کاهش وزن، کاهش مقاومت به انسولین است. این امر باعث میشود که بدن به جای ذخیره چربی، از قند و چربی به عنوان منبع انرژی استفاده کند. همچنین، سیر سیاه با کاهش اشتها و ایجاد احساس سیری طولانیتر، مانع از پرخوری و مصرف کالری اضافی میشود.
مواد موجود در سیر باعث تسریع چربی سوزی و کالری سوزی شده و احساس سیری زودرس ایجاد کرده و اشتها را کاهش میدهد. سیستم ایمنی بدن در سلامت عمومی شما نقش اساسی داشته و سبب حفاظت از بدن در مقابل عفونت ها و بیماری ها میگردد. گلبولهای سفید به عنوان سیستم دفاعی و ایمنی در سرتاسر بدن از جمله غدد لنفاوی، مغز استخوان، طحال، غده تیموس و … مشاهده میشوند. پژوهشگران پی بردهاند که عصارهی سیر سیاه میتواند برای از بین بردن سلولهای سرطانی ریه، سینه، معده و کبد کارآمد باشد. در مطالعات دیگری هم دیده شده که سیر سیاه باعث میشود سلولهای سرطانی در رودهی بزرگ، معده و خون از بین بروند و رشد آنها کاهش پیدا کند.
سیر با جلوگیری از تولید آنژیوتانسین II، افزایش تولید سولفید هیدروژن و اکسید نیتریک و خواص ضد التهابی و آنتیاکسیدانی خود، میتواند فشار خون سیستولیک و دیاستولیک را کاهش دهد. سیر سیاه چون فرآیند تخمیر را از سر گذرانده، کمی ملایمتر از سیر معمولی است؛ بنابراین ممکن است کمتر باعث ناراحتی گوارشی و معده شود. اما دیگر خواص سیر سیاه برای معده، مشابه خواص سیر معمولی است، یعنی خواصی مثل کاهش التهاب معده، تنظیم اسید معده و کاهش رشد باکتریهای مضر در دستگاه گوارش را دارد. سیر سیاه خاصیت چربی سوزی دارد اما برای لاغری باید اقدامات دیگری هم در کنار مصرف سیر سیاه انجام داد و به خوردن سیر سیاه اکتفا نکرد. برای اینکه از خاصیت سیر سیاه برای لاغری استفاده کنید پیشنهاد می شود روزانه یک حبه سیر را قبل صبحانه یا همراه با آن مصرف کنید.
سیر داخل مجرای گوش به کمک حرارت میتواند عفونت داخل گوش را برطرف کند. در صورتی که دچار سوزش یا خارش شدید و طولانی شدید حتما به پزشک مراجعه کنید. این محصول ترکیبی از روغن سیرسیاه و دیگر روغن های مناسب مو است که برای رشد مجدد، افزایش سرعت رشد، پرپشتی، ضخیم سازی و ترمیم موهای آسییب دیده استفاده میشود. فروشگاه ها و محصولات ارگانیک زیادی هستند که سیر سیاه را به فروش می رسانند، اما توصیه می شود از محصولات معتبر استفاده کنید تا مطمئن باشید که فرایند تخمیر سیر سیاه به خوبی انجام شده باشد.
سیر سیاه اثرات مثبتی بر سلامت قلب و عروق دارد، تقریباً مشابه سیر تازه. این پلاکها باعث کاهش جریان خون و افزایش فشار خون میشوند و خطر بیماریهای قلبی را بالا میبرند. مصرف مداوم سیر سیاه میتواند سبب جلوگیری از بروز مشکلات مغزی مرتبط با افزایش سن، همچون پارکینسون و آلزایمر شود. این بیماری ها توسط سلول های مغزی آسیب دیده و وجود التهابات در مغز ایجاد میشوند. همانگونه که میدانید التهاب در مغز میتواند سبب بروز اختلال در حافظه و بدتر شدن عملکرد مغز با گذشت زمان گردد.
شواهد نشان داده است که بعضی افراد با قورت دادن سیر درسته دچار خفگی و انسداد مری شده اند. از طرف دیگر، قورت دادن درسته سیر مزیت چندانی برای سلامت بدن ندارد، چرا که هضم آن برای دستگاه گوارش دشوار است. برای اینکه از فواید و مزایای سیر سیاه بهره مند شوید لازم است آن را هر روز میل کنید. مصرف مقطعی و گاه و بی گاه هر چند مفید است ولی اثرگذاری سیر سیاه را کم می کند (منبع). برای تهیه سیر سیاه چند روش خانگی وجود دارد، ولی بهترین روش قراردادن بوتههای سیر در آرامپز یا پلوپز است. این روش بسیار آسان است، ولی برای دستیابی به طعم شیرین و خوشایند نهایی باید صبور باشید.
فواید سیر سیاه عمدتاً ناشی از فرآیند تخمیر آن است که منجر به افزایش غلظت آنتیاکسیدانهایی مانند S-allyl cysteine و ترکیبات فنلی میشود. این ترکیبات با کاهش استرس اکسیداتیو، نقش مؤثری در محافظت از سلولها در برابر آسیبهای ناشی از رادیکالهای آزاد ایفا میکنند. سیر سیاه همچنین با خاصیت ضدالتهابی خود، به کاهش التهاب در دستگاه گوارش کمک کرده و از بیماریهایی مانند سندرم روده تحریکپذیر (IBS) و زخم معده پیشگیری میکند.
چند حبه سیر سیاه را در آب گرم قرار داده و اجازه دهید برای چند دقیقه دم بکشد. سیر سیاه همچنین با افزایش گردش خون و بهبود اکسیژنرسانی به بافتها، باعث تغذیه بهتر فولیکولهای مو میشود. این امر به رشد موهای قویتر و سالمتر کمک کرده و از ریزش مو جلوگیری میکند. علاوه بر این، سیر سیاه با خاصیت ضدباکتریایی و ضدقارچی، میتواند مشکلاتی مانند شوره سر، جوشهای پوستی و التهاب را کاهش دهد. مصرف منظم سیر سیاه، چه به صورت مکمل و چه به عنوان یک افزودنی غذایی، میتواند به افزایش سرعت متابولیسم، کنترل وزن و حفظ تناسب اندام کمک کند.
سیر سیاه همچنین قادر به افزایش میل جنسی در زنان شده و از سردی و کاهش تمایل جنسی جلوگیری می نماید. اغراق در تبلیغات برندها در مورد خواص سیر سیاه برای درمان زودانزالی نیز باید با توجه و دقت بیشتری مورد نظر قرار گیرد. پس اگر قصد مصرف سیر سیاه برای درمان این مشکل را دارید، بهتر است توقع زیادی نداشته باشید. سیر سیاه به دلیل داشتن رطوبت کمتر نسبت به سیر معمولی دارای اسیدهای آمینه و خواص غذایی بیشتری است و طعم متفاوت و خاصی هم دارد. افراد برای هضم سیر سیاه مشکلی ندارند این در صورتی است که برای هضم سیر معمولی دچار ناراحتی میشوند چراکه سیر سیاه در فرآیند تخمیر نرم شده است.
یکی از فواید سیر سیاه این است که نقش موثری را در افزایش میل جنسی در مردان ایفا میکند. به گونه ای که آنتی اکسیدانهای موجود در این ماده تاثیر مهمی بر سطح انرژی، جریان خون و دیگر عناصر مهم در فعالیت جنسی خواهد داشت. همچنین بر اساس بعضی تحقیقات، سیر سیاه به عنوان یک منبع غنی از منیزیم و روی کمک شایانی به درمان زود انزالی می کند. به گونه ای که آنتی اکسیدان های موجود در این ماده تاثیر مهمی بر سطح انرژی، جریان خون و دیگر عناصر مهم در فعالیت جنسی خواهد داشت. سیر سیاه از جمله مواد غذایی است که برای مبارزه با رادیکالهای آزاد و جلوگیری از استرس اکسیداتیو که منجر به آسیب سلولی میشود، سیستم ایمنی در بدن انسان را تقویت میکند.
سیر سیاه سیر خامی است که آن را برای چند هفته طی شرایط کنترلشده در رطوبت و دمای بالا (۶۰ تا ۸۷ درجه سانتیگراد) نگهداری میکنند. در نتیجه، حبههای سیر در اثر واکنش میلارد به رنگ قهوهای و سپس سیاه درمیآیند. سیر سیاه در مقایسه با سیر خام معمولی طعم ملایمتر و بافت نرمتری دارد. به همین دلیل، سالها است که از خواص سیر سیاه در طب سنتی هند و چین برای درمان بسیاری از بیماریها استفاده میشود. در این مقاله از مجله درمانکده درباره سیر سیاه و نحوه مصرف آن صحبت میکنیم. خواص عمومی سیر مثل آنتی اکسیدان بالا یا تقویت سیستم ایمنی که برای مردان وجود دارد، برای زنان هم صدق میکند.
سیر سیاه برای جوش به دلیل خواص ضدباکتریایی و ضدالتهابی قوی، میتواند به درمان آکنه و کاهش التهابهای پوستی کمک کند. همچنین، این ترکیبات باعث کاهش التهاب، کنترل چربی پوست و جلوگیری از بسته شدن منافذ میشوند که در نتیجه از ایجاد جوشهای جدید جلوگیری میکند. سیر سیاه با وجود خواص بیشمار برای سلامت، در برخی موارد میتواند عوارض جانبی به همراه داشته باشد، به ویژه زمانی که بیش از حد مصرف شود.